Basistraining ‘Hooggevoeligheid in mijn praktijk’

Basistraining

Basistraining ‘Hooggevoeligheid in mijn praktijk’

De zesdaagse bijscholing (plus drie intervisie-bijeenkomsten) biedt een opening voor discussie over hoogsensitiviteit en een verdieping van dit thema in je eigen diagnostiek. De training biedt daarnaast de kans om als klassiek geschoolde arts of therapeut met energetische principes te werken in een heldere, concrete en doelgerichte context.

Je zult dus veel gaan oefenen met energie waarnemen, en grenzen voelen. De training zal diverse concrete handvatten bieden bij problemen van overprikkeling voor zowel de therapeut als de client/patient. Mijn eigen behandelmethoden zijn het resultaat van mijn jarenlange ervaring met honderden en honderden hoogsensitieve mensen. Dit zijn zowel ontmoetingen op basis van begeleidingsgesprekken, therapeutische behandelingen, groepsworkshops en trainingen als intervi

ews voor mijn boeken. Hiermee wil ik een brug slaan tussen reguliere zorg (in de eerste en tweede lijn) en nieuwe denk- en werkwijzen.

 

Programma:

Dag 1. Van opgave naar gave
Hooggevoeligheid in psychologische en psychiatrische literatuur, persoonlijkheid/constitutie en persoonlijkheidstoornissen, ‘sensibele syndromen’, spectrum disorders, aanverwant onderzoek zoals highly reactive phenotypes, beroemde hooggevoelige persoonlijkheden en creativiteit. Op de toekomst gerichte professionalisiering (bewusstwording & erkenning)

Dag 2. Hooggevoeligheid in mijn praktijk Diagnose en hooggevoeligheid in jouw persoonlijke praktijk en perspectief. Erkenning in een multidisciplinair verband. Hsp in de eigenbehandelingscontext plaatsen. Voor- en nadelen van klassieke psychotherapie. Oosterse denkvormen en de erkenning van energetische krachtvelden. Geloof en vertrouwen in hogere zin; spiritualiteit als groeipotentiaal. Medicatie als oplossing?

Dag 3. Grenzen
10 maatschappelijke vooroordelen. De teloorgang van het begrip ‘neurose’. De meest voorkomende beschermingsmechanismen. 6 niveau’s van grenservaringen. De hooggevoelige therapeut en de heilige 95% regel! Grenzen ervaren als essentie in de energetische waarneming. Hara- bewustzijn (aarden). In de tussenruimte; 10 effectieve oefeningen.

Dag 4. Hechting en relaties
Sociale vaardigheden. (Liefdes)relaties en hooggevoeligheid. Primaire behoeften vroeg erkennen en voldoende stimuleren. Angst of fobie? E. Aron en de Undervalued Self, gender shyness. Overprikkeling en verliefdheid. Mannelijk en vrouwelijke energieen. AD(H)D, Autisme spectrumstoornissen en hooggevoeligheid.

Dag 5. Hooggevoeligheid & Stress
Wat is stress? Stress in de huidige tijd? Waarom zijn hsp’s gevoeliger voor stress? Verschil hoogsensitiviteit en overprikkeling. Vroegkinderlijke stress en. trauma Stress en het hormoonstelsel vs stress en het chakrasysteem. De sympaticus en de parasympaticus. Oefeningen om stress te reduceren. Medicatie, voedingssupplementen en een uitweg naar een gezond lichaam en geest. 

Dag 6. Energiewaarneming, vak van de toekomst?
Nogmaals, kennis die al eeuwenlang bestond gestoken in een ‘mindful jasje’. Authenticiteit als helend principe. De weg naar gave en geluk gaat door de modder. Hsp en sensationzoekers; voor altijd op de rem en het gaspedaal. Tot slot: integratie van kennis in een persoonlijke methodiek.

Data: 13 & 14 januari 2018, 24 & 25 februari 2018, 28 & 29 april 2018
Kosten: € 1.095,-
Meer informatie:

Locatie: De Koningin, Koninginneweg 93 in Hilversum

 

m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
Bekijk de agenda.
Uitgelicht: