Wie werken in Gebouw De Koningin?

Wat kun je er doen?

Gebouw De Koningin is een multifunctioneel pand waar mensen samenkomen om op mentaal, fysiek en emotioneel niveau aan zichzelf te werken. In alle vrijheid en veiligheid mag en kan je hier werken aan je (innerlijke) ontwikkeling, Dat gebeurt onder vakkundige maar vooral liefdevolle begeleiding van een aantal professionals die deze mooie, lichte, uitnodigende, warme en inspirerende plek hebben gekozen om (samen) te werken.

Ook werken in De Koningin?

Daarnaast kun je als coach, trainer, therapeut, behandelaar, je cliënten in een sfeervolle, representatieve ruimte ontvangen of een workshop/training verzorgen in onze inspirerende ruimten.

We ontkomen er niet aan: de wereld wordt steeds jachtiger en complexer en dat beïnvloedt ons bestaan. Dit geldt niet voor ieder mens, maar velen van ons worstelen met tal van problemen en levensvragen. Onze natuurlijke innerlijke balans kan verstoord worden door stress, ziekten en trauma’s. We hebben vaak het gevoel dat we niet kunnen voldoen aan de hoge fysieke en mentale eisen die aan ons gesteld worden.

Behandeling

U kunt in mijn Cranio Sacraal praktijk terecht voor een professionele behandeling van diverse klachten, zowel in geestelijk als in lichamelijk opzicht, en voor ondersteuning van uw persoonlijke ontwikkeling: het hervinden van een innerlijke balans.

Cranio Sacraal Therapie levert een wezenlijke bijdrage aan het herstel en de genezing van tal van geestelijke en lichamelijke klachten.In mijn praktijk staat de holistische visie centraal. Lichaam en geest zijn een eenheid, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik streef er naar om in mijn behandelingen deze ‘verbroken’ eenheid respectvol en effectief te herstellen, met een luisterend oor, met mijn hart en mijn handen.

Vanuit heldervoelendheid en een natuurlijke belangstelling voor alles wat mensen beweegt heb ik gekozen voor deze, voor mij alles vervullende, professie: Cranio Sacraal therapeut. Vanuit mijn achtergrond als Reikimaster, mijn ervaring op het gebied van de arbeidsreïntegratie en tal van vakgerichte cursussen (psychologie en psychiatrie) heb ik veel inzicht verkregen in het omgaan met mensen en hun problematiek.

Behandeling
Individuele begeleiding

Praktijk Eigenvorming. Hypnotherapie, coaching en persoonlijke vorming. Voor volwassenen en kinderen.

Eigenvorming betekent op een persoonlijke manier betekenis geven aan belangrijke life events, psychosociale problemen of fysieke klachten. Het gaat over wie je bent, in welke situatie. Hoe maak je je keuzes? Hoe beweeg je mee met het leven in vreugde en verdriet. Het gaat om het effectief activeren van je eigen vermogen om een eigen vorm te vinden. De sleutel ligt niet altijd in het oplossen maar soms meer in het integreren. Bewustwording en hierdoor persoonlijke vorming is een belangrijk uitgangspunt.

Een kenmerk van iedere sessie is dat er een dialoog en een verbinding tot stand wordt gebracht tussen datgene wat je bewust bent en wat je nog niet bewust bent. Voelen en denken komen beide aan bod. Beide zijn belangrijk om je een gezond en een compleet mens te voelen.

Ik maak daarvoor vooral gebruik van hypnotherapie. Dit is een bewustzijnstoestand waarbij iemand diep ontspannen is en geconcentreerd is op een bepaald onderwerp. Op een prettige manier wordt je in een ontspannen toestand gebracht. Hypnotherapie wordt ervaren als een natuurlijke manier om in contact te komen met onbewuste motivaties, overtuigingen en hulpbronnen. Hypnotherapie is geschikt bij alle vormen van innerlijk conflict en ook voor persoonlijke groei. Daarnaast voor stress en pijnreductie. Voor kinderen met psychosociale,- of emotionele klachten zoals faalangst, omgaan met verlies (bijvoorbeeld scheiding) of somatische klachten is hypnotherapie goed inzetbaar. Het is een natuurlijke en speelse manier van begeleiding. Ook is hypnotherapie geschikt als ondersteuning in de zwangerschap en als zelfhypnose aan te leren bij de bevalling (hypnobirthing).

Naast hypnotherapie maak ik gebruik van aanvullende behandelvormen zoals NLP, EMDR, EFT en ook energiewerk vanuit diverse stromingen.

Praktische informatie:

Wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek? Meld je dan aan voor de inloopspreekuur op vrijdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur.

Verdere behandelingen volgens afspraak. Op vrijdag in Gebouw De Koningin. Overige locaties en voor meer informatie kijk op www.eigenvorming.nl of bel naar 06 30 40 89 34.

Praktijk Eigenvorming is aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH en RBCZ. Via de zorgverzekeraar is het mogelijk om een deel van de kosten vergoed te krijgen vanuit de aanvullende verzekering.

Behandeling
Individuele begeleiding
Therapie

Rinus Bedeker, Vitaliteitcoach/counsellor en gecertificeerd HeartMath® Hartcoherentie trainer en provider.

Het trainen van jouw hartcoherentie is een krachtige en wetenschappelijk bewezen methode. Resultaat is een leven waarin je de stress de baas bent en blijft door een combinatie van mentale en fysieke (zelf)coaching. Mijn eigen ervaring met hartcoherentie maakt dat ik volledig en -bewezen- overtuigd ben van de diepgaande werking.  Met mij werk je aan vitaliteit en welbevinden. Naast de toepassing van hartcoherentie, werken we met beweging en voeding. Hiermee wordt de balans in je leven op mentaal, fysiek en emotioneel niveau hersteld. 

Behandeling
Individuele begeleiding
Leefstijl geneeskunde
Training