Opleiding Stress en Burn-out Coach

Opleiding Stress en Burn-out Coach

Een ambitieuze collega zocht stress op: stress hield hem scherp en hij presteerde beter. Maar het werd teveel: de periodes waarin hij stress ervoer, duurden steeds langer en opeens ging er van alles mis. Hij vergat dingen, lette niet op in het verkeer, sliep steeds slechter en begon zich ziek te melden. Een bekend voorbeeld, want uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van het ziekteverzuim een psychische oorzaak heeft. Een burn-out is daarvan misschien wel het bekendste voorbeeld: een combinatie van teveel stress en te weinig rustmomenten in de privésfeer. Als stresscounselor maak jij het verschil door de verstoorde balans te herstellen.
Over de opleiding Stresscounselor

In de opleiding Stresscounselor leer je oorzaken, gevolgen en oplossingen van stress te begrijpen en toe te passen. Jij wilt mensen helpen die kampen met stressproblemen, overspannen zijn of zelfs in een burn-out terecht zijn gekomen. Je leert hun persoonlijke achtergrond te analyseren, patronen in werk/privé te onderscheiden en hoe ze de weg terug naar balans kunnen vinden.
Doel opleiding Stresscounselor

Een door Sonnevelt opgeleide Stresscounselor beschikt over alle benodigde kennis en vaardigheden om mensen met stressklachten te helpen. Je leert wat stress is en kunt voor individu en organisatie preventief en curatief advies geven op het gebied van stressmanagement. Met de geleerde vaardigheden ben je in staat om mensen met stressklachten voorzichtig maar trefzeker weer in balans te krijgen.