Praktijk Eigenvorming

Praktijk Eigenvorming

Praktijk Eigenvorming. Hypnotherapie, coaching en persoonlijke vorming. Voor volwassenen en kinderen.

Eigenvorming betekent op een persoonlijke manier betekenis geven aan belangrijke life events, psychosociale problemen of fysieke klachten. Het gaat over wie je bent, in welke situatie. Hoe maak je je keuzes? Hoe beweeg je mee met het leven in vreugde en verdriet. Het gaat om het effectief activeren van je eigen vermogen om een eigen vorm te vinden. De sleutel ligt niet altijd in het oplossen maar soms meer in het integreren. Bewustwording en hierdoor persoonlijke vorming is een belangrijk uitgangspunt.

Een kenmerk van iedere sessie is dat er een dialoog en een verbinding tot stand wordt gebracht tussen datgene wat je bewust bent en wat je nog niet bewust bent. Voelen en denken komen beide aan bod. Beide zijn belangrijk om je een gezond en een compleet mens te voelen.

Ik maak daarvoor vooral gebruik van hypnotherapie. Dit is een bewustzijnstoestand waarbij iemand diep ontspannen is en geconcentreerd is op een bepaald onderwerp. Op een prettige manier wordt je in een ontspannen toestand gebracht. Hypnotherapie wordt ervaren als een natuurlijke manier om in contact te komen met onbewuste motivaties, overtuigingen en hulpbronnen. Hypnotherapie is geschikt bij alle vormen van innerlijk conflict en ook voor persoonlijke groei. Daarnaast voor stress en pijnreductie. Voor kinderen met psychosociale,- of emotionele klachten zoals faalangst, omgaan met verlies (bijvoorbeeld scheiding) of somatische klachten is hypnotherapie goed inzetbaar. Het is een natuurlijke en speelse manier van begeleiding. Ook is hypnotherapie geschikt als ondersteuning in de zwangerschap en als zelfhypnose aan te leren bij de bevalling (hypnobirthing).

Naast hypnotherapie maak ik gebruik van aanvullende behandelvormen zoals NLP, EMDR, EFT en ook energiewerk vanuit diverse stromingen.
Praktische informatie:

Wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek? Meld je dan aan voor de inloopspreekuur op vrijdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur.

Verdere behandelingen volgens afspraak. Op vrijdag in Gebouw De Koningin. Overige locaties en voor meer informatie kijk op www.eigenvorming.nl of bel naar 06 30 40 89 34.

Praktijk Eigenvorming is aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH en RBCZ. Via de zorgverzekeraar is het mogelijk om een deel van de kosten vergoed te krijgen vanuit de aanvullende verzekering.

Gebouw De Koningin - Koninginneweg 93 - 1211 AN Hilversum

© 2021 Gebouw De Koningin - Realisatie website: WebLab42